fbpx

Politica de retur

www.scutarihome.md oferă clienților săi serviciul de returnare al produselor conform politicii interne și legislației în vigoare.

Exercitarea dreptului de retragere:

Conform Legii nr. 105-XV din 13 martie a. 2003 privind protecția consumatorului, https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=132917&lang=ro în cadrul contractelor încheiate, consumatorul beneficiază de 14 zile pentru a se retrage (perioada de retragere) din contract fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât costurile suplimentare.

Termenul de 14 zile începe, de regulă, din momentul în care consumatorul intră în posesia fizică a produselor.
Consumatorul va trebui să suporte costul aferent returnării produselor în caz de retragere. Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităților și funcționării produselor, taxe poștale sau de orice altă natură) care urmează a fi suportate de consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere.
www.scutarihome.md oferă persoanelor fizice posibilitatea de retur a produselor în 20 de zile calendaristice. Condițiile dreptului de retragere se aplică doar consumatorilor persoane fizice, enunțate anterior.
Returul produselor se face în showroom-ul sau oficiul Scutari Home (mun. Chișinău, str. Albișoara 4. CC Atrium, et3, of. 6009,) în termen de 20 de zile calendaristice de la data procurării/livrării produselor.
Rambursarea sumelor se face nu mai târziu de 14 zile de la data în care suntem informați cu privire la decizia consumatorului.

Restituirea sumelor încasate, în cazul în care clientul nu dorește un alt produs, se va face astfel:

– Către persoanele juridice

 • prin bancă;

– Către persoanele fizice:

 • în numerar – pentru sumele plătite în numerar în magazine indiferent de sumă;
 • prin bancă – pentru sumele plătite prin transfer sau card;
 • prin bancă/în numerar, conform solicitării clientului – pentru plăți ramburs (cash).

Pot fi returnate produse care:

 • nu depășesc termenul de 20 de zile de la data primirii;
 • corespund specificațiilor tehnice menționate în comandă;
 • nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
 • nu prezintă urme de lovire, rupere sau deteriorare;
 • sunt în termenul de valabilitate/garanție (nu expiră în mai puțin de 10% din totalul zilelor cuprinse în perioada de valabilitate);
 • nu fac parte din categoria produselor care prin natura lor, din motive de protecție a sănătății sau de igienă, nu pot fi returnate (de ex. produse de igienă personală, etc.), cu excepția situației în care sunt încă sigilate;
 • nu prezintă semne vizibile de uzură;
 • ambalajul și etichetele de identificare ale produselor sunt integre (eticheta există și poate fi citită/scanată);
 • se returnează la unitatea de ambalare (pachet, rolă, cutie, sac, etc.);
 • sunt însoțite de accesoriile aparținând produsului.

Nerespectarea condițiilor de mai sus, precum și punerea produsului, prin orice mijloc, într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare, duce la refuzul returului.

Produsele se returnează în ambalaj original, însoțite de factura fiscală și/sau bonul fiscal, precum și documentația aferentă (fișe tehnice, manual de utilizare, documentația tehnică, certificate de garanție și/sau conformitate).
Atenție! Din motivul indicat mai sus, vă rugăm să refuzați primirea coletelor al căror ambalaj este deformat/deteriorat.

Pentru produsele ridicate de cumpărător direct din magazine, întrucât se poate solicita punerea în funcțiune a acestora, respectiv cumpărătorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplică condițiile de retur prevăzute în prezenta secțiune.

Consumatorul poate solicita un produs de o calitate și la un preț echivalent cu cele comandate și returnate. www.scutarihome.md suportă cheltuielile de retur, atunci când returul produselor se datorează unor motive imputabile www.scutarihome.md.

Condiții ce stau la baza refuzării returului:

 • în cazul în care s-a încheiat un contract între www.scutarihome.md și client, în care se menționează explicit acest lucru;
 • în cazul produselor perisabile, care expiră în mai puțin de 10% din totalul zilelor cuprinse în perioada de valabilitate, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Pentru alte informații legate de returul produselor aveți posibilitatea transmiterii unei solicitări pe adresa de e-mail vanzari@scutarihome.md sau puteți apela la numărul de telefon +373 79118811.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.